Frambozenmuffins met kardamom

    Frambozenmuffins met kardamom

    8keer bewaard
    35min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Ik ben altijd op zoek naar nieuwe smakencombinaties, en ik moet zeggen dat ik met deze heel blij ben. Zoals wel vaker met specerijen kun je ze beter zelf tot poeder vermalen. De smaak krijgt wat meer variatie als de kardamom redelijk grof gemalen blijft. Als je niet anders hebt, gebruik dan kruiden in poedervorm.

    marielle Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 24 

    • Voor de muffins
    • 300 gr bloem
    • 100 gr volkorenbloem
    • 100 gr basterdsuiker
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel grofgemalen kardamom
    • 1 zakje vanillesuiker
    • geraspte schil van 1/2 sinaasappel
    • 120 gr boter, gesmolten
    • 4 eieren
    • 350 ml melk
    • Voor de vulling
    • 200 gr frambozen, onbespoten

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:35min 

    1. De oven voorverwarmen op 200ºC/gasstand 6.
    2. 2 bakvormen voor elk 12 muffins even voorverwarmen. Uit de oven halen en met een klontje boter snel invetten.
    3. Alle droge ingrediënten plus sinaasappelrasp in een grote kom vermengen.
    4. In een andere kom de eieren mixen en vervolgens melk en boter toevoegen. Goed mixen.
    5. Voorzichtig de frambozen door de droge ingrediënten scheppen en vervolgens met een houten lepel of spatel voorzichtig het eiermengsel erdoor roeren. Vooral niet te lang roeren, anders worden de muffins klef.
    6. Het beslag over de muffinvormen verdelen.
    7. Ong. 20 minuten in de voorverwarmde oven bakken tot de muffins goudbruin zijn en een breinaald schoon uit het midden van een muffin verwijderd kan worden. Draai de bakvorm halverwege de baktijd eventueel om (de meeste ovens verwarmen niet gelijkmatig!).
    8. Laat de muffins op een rooster even afkoelen en serveer ze warm (met een klontje boter).
    9. De resterende muffins kunnen ong. 2 dagen in een goed afgesloten trommel bewaard worden. Lekker om mee naar school te nemen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren