Paaskransjes van kwarkdeeg

    Paaskransjes van kwarkdeeg

    18keer bewaard
    50min


    6 personen hebben dit gemaakt

    De meeste paaskransen of paasbroden zijn gemaakt van gistdeeg, maar dit deeg van kwark en olie is echt een aanrader. Ik doe maar weinig suiker door het deeg, omdat ik het graag met jam serveer.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 broodjes

    • 1 ei
    • 85 ml melk
    • 1 theelepel vanille extract
    • 60 ml plantaardige olie
    • 300 gr bloem
    • 3 afgestreken theelepels bakpoeder
    • 1 snufje zout
    • 50 gr suiker
    • 1 eetlepel rasp van sinaasappelschil
    • 125 gr magere kwark

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Splits het ei. Eiwit met melk, vanille en olie mengen.
    3. Meng de bloem met bakpoeder, zout, suiker, sinaasappelrasp en kwark. Voeg dan het eiwitmengsel toe en meng tot een glad deeg. Eerst met een houten lepel en vervolgens met je handen.
    4. Bestrooi een werkoppervlak met bloem. Deel het deeg in 6 stukken. Deel elk stuk door drieën en vorm er even grote rollen van. Leg de rollen naast elkaar en vlecht ze. Vorm een krans van de vlecht en druk de uiteinden voorzichtig aan elkaar met je vingers. De rest van de kransen ook op deze manier maken. Op enige afstand van elkaar op de bakplaat leggen.
    5. Klop de eidooier los met 1 eetlepel lauwwarm water en bestrijk hiermee de broodjes. Bak de broodjes in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen op een rooster.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    1

    Heerlijk! Ik heb er de 2de keer, ipv suiker, 2 eetlepels ahornsiroop door gedaan. Gewoon omdat ik het in huis had, uitproberen dus... En ook dat was heerlijk. - 14 apr 2014

    van
    1

    Ze waren heerlijk,de kids hebben ervan gesmuld - 09 apr 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren