Eenvoudige Franse appeltaart

    Eenvoudige Franse appeltaart

    6keer bewaard
    1uur


    38 personen hebben dit gemaakt

    Ik heb altijd taartdeeg in mijn vriezer. Ik maak altijd 2 of 3 porties van te voren. Als dan de appels op moeten, snijd ik ze in dunne plakjes en maak ik snel deze appeltaart! Je kunt aan het deeg suiker toevoegen als je dat lekkerder vindt.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 250 gr bloem
    • 125 gr gezouten boter, zacht
    • 4 eetlepels water
    • 6 appels (granny smith)
    • 3 eetlepels suiker

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Meng de zachte boter met bloem en water. Kneed dit kort met je handen tot een deeg. Niet te lang, want dan is het lastiger te verwerken straks. Laat rusten.
    2. Schil de appels. Snijd ze in dunne reepjes.
    3. Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier tot een ronde lap. Leg de lap deeg in een taartvorm.
    4. Schik de appels in waaiervorm over de bodem en bestrooi met suiker.
    5. Bak de taart 30 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden C.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren