Bramboracky (Tjechische aardappelpannenkoeken)

    Bramboracky (Tjechische aardappelpannenkoeken)

    1keer bewaard
    1uur


    18 personen hebben dit gemaakt

    Bramboracky zijn traditionele aardappelpannenkoeken, het lekkerst met een goed glas bier. Dit recept is van mijn vriendje uit Tsjechië. Aardappelpannenkoeken worden traditioneel vaak geassocieerd met de Tjechische, Oekraïense, Jiddische, Duitse, Hongaarse en Poolse keuken, hoewel andere keukens (zoals India en Korea) ook vergelijkbare recepten hebben.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 grote pannenkoeken

    • 4 grote aardappelen
    • 3 teentjes knoflook, geplet
    • Zout en versgemalen peper
    • Een snufje gedroogde marjolein (optioneel)
    • 2 theelepels karwijzaad (optioneel)
    • 2 eieren
    • 1 eetlepel melk
    • 3 eetlepels bloem
    • olie om in te frituren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Schil en rasp de aardappels grof. Druk zoveel mogelijk van het vocht uit de aardappels. Doe de aardappelrasp in een kom en meng met knoflook, zout, peper, marjolein en karwijzaad.
    2. Klop de eieren met de melk los. Voeg het eiermengsel toe aan de aardappels en meng goed door. Voeg beetje bij beetje de bloem toe, om een dik, maar schenkbaar beslag te krijgen.
    3. Verhit olie in een koekenpan op matig/hoog vuur. De olie moet ongeveer 5 milimeter hoog komen. Schep 60 ml (halve soeplepel) in de hete olie en druk enigszins aan. Bak de pannenkoel goudbruin, ongeveer 3 minuten aan elke kant. Laat uitlekken op keukenpapier. Proef de eerste pannenkoek en pas de kruiden eventueel aan voor je verder gaat met de rest van het beslag.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren