Volkoren bananenmuffins

    Volkoren bananenmuffins

    10keer bewaard
    30min


    Maak dit als eerste!

    Hier een recept voor heerlijke muffins, die ook nog eens supermakkelijk te maken zijn en gezonder dan de meeste andere muffins. Ik maak vaak een heleboel, waarvan ik dan een deel in de vriezer stop. Ik geeft dit aan mijn dochters als snack tijdens of na school, want dit is veel gezonder dan die mueslirepen die vaak heel veel suiker bevatten. Gebruik voor het afmeten steeds een zelfde glas (van ongeveer 200 ml).

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 muffins

    • een glas volkoren ontbijtgranen (b.v. All-Bran van Kellogg's)
    • een glas melk
    • 1¼ glas bloem
    • 1 zakje bakpoeder
    • ½ theelepel zout
    • 1 ei
    • ½ glas bruine suiker
    • 1 theelepel vanille aroma (of 1 zakje vanillesuiker)
    • 1 banaan
    • ½ glas rozijnen
    • 1 glas chocolate chips of een chocoladereep in stukjes gebroken
    • 30 gr gesmolten boter (of margarine)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng melk en ontbijtgranen in een kom. Zet apart. Zeef de bloem, bakpoeder en zout in een kom. Zet apart. Pureer de bananen in een kleine kom. Zet apart.
    2. Mix de suiker en het ei met een handmixer op de hoogste snelheid of in een keukenmachine.
    3. Meng het suikermengsel, vanille en de gepureerde banaan. Mix tot een glad en licht schuimig mengsel en voeg dan de ontbijtgranen toe. Voeg rozijnen, stukjes chocolade en dan de gesmolten boter of margarine toe.
    4. Voeg tot slot de bloem in een keer toe, en meng door tot alles vochtig is. Niet te lang mixen, want dan worden de muffins rubberachtig.
    5. Giet het beslag in muffin bakvormpjes voor 2/3 vol.
    6. Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren