Geroosterde kip met citroen en kruiden

    Geroosterde kip met citroen en kruiden

    3keer bewaard
    1uur45min


    639 personen hebben dit gemaakt

    Een hele kip is van binnen en buiten ingewreven met een droge kruidenmarinade en vervolgens geroosterd met citroen en olijf. Eenvoudig, maar heerlijk.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 dessertlepel Italiaanse kruidenmix
    • 1/4 theelepel zout
    • 1/2 theelepel mosterdpoeder
    • 1 theelepel knoflookzout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 1 hele kip
    • 2 citroenen
    • 2 eetlepel olijfolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:1uur45min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4.
    2. Italiaanse kruiden, zout, mosterdpoeder, knoflookzout en zwarte peper vermengen. Apart zetten.
    3. De kip goed wassen en ingewanden verwijderen. Leg de kip in een ovenschaal van 23x33cm.
    4. Pers het sap van 2 citroenen in een kommetje of kopje, vermengen met olijfolie en kruidenmengsel. Wrijf de kip aan binnen- en buitenzijde in met de marinade en schenk het restant over de kip.
    5. 1 1/2 uur in de voorverwarmde oven bakken, tot het vleesvocht transparant is. Bedruip de kip meerdere malen met de kooksappen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren