Appel-honingsorbet

    Appel-honingsorbet

    4keer bewaard
    1uur5min


    21 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een sorbet die ik meestal serveer tijdens Rosj Hasjana, tussen het voor- en hoofdgerecht. Zoete honing en fris-zure appels; heerlijk en verfrissend ijs.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 Granny Smith appels, in dunne plakjes
    • 355 ml water
    • 300 gr suiker
    • sap van 2 kleine citroenen
    • 1 eetlepel honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Meng de appels en het citroensap in een grote, hersluitbare plastic zak. Leg enkele uren of een nacht in de vriezer.
    2. Breng water en suiker in een kleine steelpan aan de kook. Zet het vuur lager en laat 5 minuten sudderen. Haal van het vuur en roer de honing erdoor. Laat helemaal afkoelen.
    3. Doe de appels in een blender, en pureer met de rest van het citroensap en de koude siroop, tot je een zo glad mogelijk mengsel hebt. De schil van de appel geeft textuur en zorgt ervoor dat het mengsel niet helemaal glad is.
    4. Doe het mengsel in de ijsmachine en vries in volgens de gebruiksaanwijzing. Laat het sorbetijs 10 minuten buiten de vriezer staan alvorens te serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren