Franse abrikozentaart

    Franse abrikozentaart

    Voeg toe aan favorieten!
    55min


    Maak dit als eerste!

    Hier is een recept voor abrikozentaart dat mijn peettante me heeft gegeven. Er bleef geen kruimel van over, hier het recept waar je je vingers bij af kunt likken!

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 3 eieren
    • 250 gr amandelschaafsel
    • 125 gr boter
    • 125 gr witte basterdsuiker
    • 250 gr abrikozenjam
    • 1 rol kant en klaar taartdeeg

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Smelt de boter in een kom in de magnetron gedurende 20 seconden.
    3. Klop suiker en eidooiers met een mixer tot een luchtig en bleek mengsel. Voeg de gesmolten boter en amandelen toe.
    4. Klop de eiwitten stijf en schep ze voorzichtig door het beslag.
    5. Bak de taartbodem blind (met steunvulling), in 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zodra de bodem gaar is, maar nog niet bruin, verdeel je de jam over de bodem en vul dan met het beslag.
    6. Bak 30 minuten in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen en serveer.

    Taartdeeg

    Je kunt ook dit recept gebruiken voor taartdeeg voor zoete taarten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren