Stoofvlees uit de oven

    Stoofvlees uit de oven

    2keer bewaard
    1dag3uur


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit recept voor suddervlees of runderstoofvlees is heerlijk met puree of gekookte aardappelen in de schil. Dit gerecht neemt je mee terug naar de keuken uit grootmoeders tijd.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 ml water
    • 150 ml droge witte wijn
    • 50 ml wijnazijn
    • 2 uien, gesnipperd
    • 2 wortels, in reepjes gesneden
    • zout en versgemalen peper
    • 1 kg runder- of riblappen (stoofvlees)
    • 1 eetlepel maizena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 2uur15min  ›  Extra tijd: 1dag in de koelkast  ›  Klaar in:1dag3uur15min 

    1. Doe 250 ml water, witte wijn, azijn, uien en wortelen in een braadpan. Voeg zout en peper toe en breng aan de kook kook. Zet het vuur laag en laat 10 minuten koken.
    2. Haal van het vuur en laat de bouillon op kamertemperatuur komen. Dompel het stuk rundvlees onder in de bouillon en laat dit 24 uur marineren in de koelkast, draai af ​​en toe.
    3. Zet de grill van de oven aan. Haal het vlees uit de marinade en leg op een bakplaat. Gril 2 tot 3 minuten aan alle kanten. Haal het vlees uit de oven, zet de grill uit en verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Leg het vlees terug in de pan, doe de deksel erop en zet vervolgens 2 uur in de voorverwarmde oven.
    5. Haal het vlees uit de oven. Giet de jus in een pan en voeg een eetlepel maizena toe. Verwarm dit al roerende, tot de jus zich verdikt.
    6. Snijd het vlees in plakken en giet de jus erover. Serveer met aardappelpuree en groenten.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren