Citroen-gemberbrood

    Citroen-gemberbrood

    1keer bewaard
    40min


    10 personen hebben dit gemaakt

    Een gistbrood met stemgember. Het deeg wordt in de broodmachine bereid en vervolgens in de oven gebakken.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 225 ml water
    • 1 theelepel zout
    • 1 1/2 theelepel koolzaadolie
    • 1 theelepel citroensap
    • 400 gr bloem
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 3 eetlepel kristalsuiker
    • 1 theelepel droge gistkorrels
    • 30 gr gekristalliseerde stemgember, gehakt
    • 1 eetlepel kristalsuiker, indien gewenst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:40min 

    1. Alle ingrediënten behalve de gekristalliseerde stemgember volgens de volgorde van de gebruiksaanwijzing in de bak van de broodmachine doen. Kies het deegmenu; druk op Start.
    2. Leg het deeg aan het eind van de cyclus op een met bloem bestoven plank. Even kneden, tot een bal vormen, afdekken en 15 minuten laten rusten.
    3. Het deeg neerslaan en de gekristalliseerde gember erdoor kneden. Tot een brood vormen en in een licht ingevette bakvorm van 23x12 cm leggen. Afdekken en in ong. 45 minuten tot bijna verdubbeld volume laten rijzen. Verwarm intussen de oven voor op 190°C/gasstand 5.
    4. Haal, vlak voor het bakken, de bovenkant door met een scherp mes. Bestrooi indien gewenst met 1 eetl suiker.
    5. Bak 30 min in de voorverwarmde oven, of tot de bodem van het brood hol klinkt als je er op klopt. Leg het brood op een rooster en laat helemaal afkoelen voor het serveren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren