Gebakken dorade op een bed van aardappelen

    Gemakkelijk, snel en erg goed! Goudbrasem (dorade) wordt in de oven gebakken met aardappelen.


    3 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 4 goudbrasems (dorades)
    • 6 middelgrote aardappelen
    • 2 uien
    • 1 groentebouillonblokje
    • 250 ml water
    • 1 eetlepel kruidenmix voor aardappelen
    • 2 eetlepels olijfolie
    • 2 eetlepels fijngehakte verse peterselie
    • zout en versgemalen peper
    • 1 citroen, in plakjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Schil 5-6 aardappelen en snijd ze in dunne plakjes. Leg ze in een grote ovenschaal. Voeg twee gesneden uien, een beetje olijfolie en de kruidenmix voor aardappelen toe. Bereid de bouillon door het blokje op te lossen in 250 ml kokend water en giet het over de aardappelen. Bak 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven.
    2. Maak ondertussen de brasems schoon, besprenkel met olie en bestrooi met peterselie, zout en peper Leg de vissen op het bed van de aardappelen, doe er wat plakjes citroen over en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
    Bekijk alle 12 recepten

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (0)

    Dit recept heeft (nog) geen Nederlandse beoordelingen, maar je kunt beoordelingen in andere talen bekijken.

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren
    Bekijk alle 5 collecties