Citroen-maanzaadbiscotti

    Citroen-maanzaadbiscotti

    6keer bewaard
    1uur10min


    75 personen hebben dit gemaakt

    Deze smakelijke biscottikoekjes hebben een extreem laag vetgehalte. Perfect om in een kopje hete koffie of thee te dopen.

    Ingrediënten
    Porties: 36 

    • 250 gr bloem
    • 150 gr kristalsuiker
    • 75 gr fijngemalen amandelen
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/2 theelepel baksoda
    • 1 eetlepel citroenrasp
    • 3 eetlepel maanzaad
    • 1 ei
    • het wit van 2 eieren
    • 1 theelepel citroenextract

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 40min  ›  Klaar in:1uur10min 

    1. De oven voorverwarmen op 180°C/gasstand 4. Bekleed een bakplaat met perkamentpapier.
    2. Bloem, suiker, gemalen amandelen, bakpoeder en baksoda vermengen.
    3. Citroenrasp, maanzaad, ei, eiwit en citroenextract vermengen. Het droge mengesel er goed mee vermengen. Vorm het deeg tot 2 staven.
    4. Leg de staven op de voorbereide bakplaat en 30 min in de voorverwarmde oven bakken. Een beetje laten afkoelen en diagonaal in plakjes snijden. Bak de plakjes vervolgens in 8 tot 10 minuten droog.
    5. Helemaal laten afkoelen en in een luchtdichte trommel bewaren.

    Baksoda

    Meer informatie vind je in het artikel wat is baksoda?

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren