Cake met appel en peer

    Cake met appel en peer

    6keer bewaard
    45min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk recept voor peer-appelcake van mijn moeder. Serveer met een bolletje sorbetijs in (appel- of peersmaak) en je weet niet wat je proeft!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 cake

    • 3 grote eieren
    • 75 gr gesmolten boter
    • 100 gr suiker
    • 150 gr bloem
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1 appel (Golden delicious)
    • 1 peer

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng in een grote kom eieren, gesmolten boter, poedersuiker, bloem en bakpoeder en klop tot een glad en romig mengsel.
    3. Schil het fruit en snij in kleine stukjes. Schep de stukjes fruit door het beslag.
    4. Vet een ronde taartvorm of cakevorm in. Schenk het beslag erin en bak ongeveer 35 minuten of tot een prikker in het midden van de cake gestoken er schoon uitkomt.
    5. Laat 5 tot 10 minuten afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt.
    6. Eet warm of koud, eventueel met een bolletje sorbetijs erbij.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    1

    heerlijk recept! ga het zeker nog eens maken - 31 dec 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren