Hartige cake met tomaten en mozzarella

    Hartige cake met tomaten en mozzarella

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Een hartige cake met tomaten, mozzarella en basilicum. Ik ben dol op basilicum, dus dit heb ik altijd in huis. Je kunt het in een cakevorm maken of in een muffinbakvorm.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 2 grote tomaten
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 200 gr mozzarella
    • Een handvol basilicumblaadjes
    • 125 ml melk
    • 3 eieren
    • 1 zakje gist
    • 150 gr bloem
    • 50 gr geraspte kaas
    • 12 zwarte olijven zonder pit

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C (gasstand 6).
    2. Verwijder het vel van de tomaat (blancheer ze eerst kort) en verwijder de zaadjes. Snijd in blokjes en bak ze in een koekenpan in een eetlepel olijfolie. Voeg zout en peper naar smaak toe.
    3. Snijd de mozzarella in kleine blokjes. Meng de tomaat met de gehakte basilicum.
    4. Verwarm een ​​beetje melk. In een kom klop je de eieren en voeg bloem en het bakpoeder toe. Voeg de melk beetje bij beetje toe en meng goed door.
    5. Voeg geraspte kaas, de olijven en het tomatenmengsel toe.
    6. Giet het mengsel in een ingevette cakevorm of muffinvorm. Bak de cake in 45 minuten (25 minuten voor muffins) gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren