Gedroogde cantharellen

    Gedroogde cantharellen

    Voeg toe aan favorieten!
    20min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Zodra het seizoen van cantharellen (paddestoelen) begint, sta ik klaar. We eten veel direct na het plukken, maar ik laat ook een boel drogen, voor gebruik in de rest van het jaar. Cantharellen geven zo veel smaak aan allerlei sauzen!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 500 gr chanterelles

    • 500 gr verse cantharellen
    • naald en draad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Klaar in:20min 

    1. Maak de cantharellen met een borstel schoon (gebruik geen water!). Snijd de onderkanten die niet mooi zijn eraf.
    2. Rijg met een naald de cantharellen door de stammetjes aan een draad, zorg ervoor dat ze niet aanraken. Hang de draad op een droge plaats en laat ze 4 of 5 dagen drogen, ze zullen veel in volume afnemen.
    3. Als je ze wilt gebruiken, week ze dan in water of melk.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren