Gepocheerde zalm met citrus en citroengras

    Gepocheerde zalm met citrus en citroengras

    1keer bewaard
    25min


    40 personen hebben dit gemaakt

    Een licht, delicaat gerecht met subtiele citroen- en citrussmaken. Perfect voor een dinertje!

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 1,25 kg zalmfilet
    • 1 liter kipbouillon
    • 1 liter sinaasappelsap
    • 450 ml witte wijn
    • 1 kleine ui, versnipperd
    • 10 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 150 gr citroengras, fijngesneden
    • 1 theel zout
    • 1 theel witte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

    1. Het vel van de zalm verwijderen en de vis in gewenste porties snijden.
    2. In een grote pan kipbouillon, sinaasappelsap, witte wijn, ui, knoflook en citroengras vermengen en op smaak brengen met zout en witte peper. 5 minuten laten koken. Het vuur op lage kookstand zetten, de zalm in het pocheervocht leggen en in ong. 5 minuten de vis zacht en gaar koken.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren