Chinese varkensribbetjes

    Chinese varkensribbetjes

    Voeg toe aan favorieten!
    2uur10min


    Maak dit als eerste!

    Dit is het favoriete gerecht van mijn man. Lekkere ribbetjes die je met je handen kan opeten.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1,3 kg varkensribbetjes
    • 500 ml sojasaus
    • 2 theelepels chinees 5 kruidenpoeder
    • 2 eetlepels honing

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 2uur  ›  Klaar in:2uur10min 

    1. Snijd het vlees in stukken van ongeveer 10 cm (of elk stuk met 2-3 botten) en bestrooi met vijfkruidenpoeder.
    2. Leg het vlees in een grote kom en giet de sojasaus erover. Roer om en laat ongeveer 2 uur marineren in de koelkast.
    3. Verwarm de oven voor op 180°C.
    4. Pak de grootste ovenschaal die je hebt en bekleed met aluminiumfolie. Leg het vlees en ongeveer 300 ml van de marinade in de ovenschaal. Bewaar de resterende marinade.
    5. Bak het vlees in de voorverwarmde oven. Draai en bedruip het vlees met marinade, om de 30 minuten.
    6. Na 1 uur en 15 minuten in de oven, meng je de honing met de resterende marinade en giet het over het vlees. Dek af met aluminiumfolie en bak nog 30 minuten in de oven
    7. Vlak voor het opdienen, leg het vlees in een schaal of direct op een bord en bewaar de marinade in een jus-schenker. Lekker met witte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren