Linzensoep met worst

    Linzensoep met worst

    5keer bewaard
    3uur15min


    480 personen hebben dit gemaakt

    Serveren met een laagje Pecorino Romanokaas over iedere kom.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 225 gr Italiaanse worstjes, vel verwijderd en fijngesneden
    • 1 grote ui, versnipperd
    • 1 stengel bleekselderij, gehakt
    • 6 teentjes knoflook, gehakt
    • 500 gr droge linzen, afgespoeld
    • 5 wortels, fijngehakt
    • 1 liter water
    • 750 ml kipbouillon
    • 2 blikjes (400g) tomatenblokjes
    • een handje gehakte verse peterselie
    • 2 laurierblaadjes
    • 1/2 theelepel gedroogde oregano
    • 1/4 theelepel gedroogde tijm
    • 1/4 theelepel gedroogde basilicum
    • 1 eetlepel zout, of naar smaak
    • 1/2 theelepel zwarte peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 3uur  ›  Klaar in:3uur15min 

    1. Worstjes in een grote pan op matig heet vuur gelijkmatig bruin aanbraden. Ui, selderie en gehakte knoflook toevoegen en sauteren tot deze zacht en glazig zijn. Linzen, wortel, water, kipbouillon en tomaten erdoor roeren. Op smaak brengen met peterselie, laurierblad, oregano, tijm, basilicum, zout en peper. Aan de kook brengen, het vuur vervolgens laag zetten, de pan afdekken en 2-3 uur zachtjes laten koken, of tot de linzen gaar zijn.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren