Linzenstoofpot met tomaat

    Linzenstoofpot met tomaat

    33keer bewaard
    1uur30min


    139 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke, eenvoudige stoofschotel uit het Midden-Oosten. Serveren met rijst of couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 liter water
    • 200 gr droge linzen
    • 3 eetlepel olijfolie
    • 1 niet te grote groene paprika, fijngesneden
    • 1 niet te grote ui, versnipperd
    • 500g tomaten, gepeld, ontzaad en gehakt
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 1uur15min  ›  Klaar in:1uur30min 

    1. Het water in een pan aan de kook brengen en de linzen erdoor roeren. Het vuur lager zetten en 20 minuten zachtjes laten koken. Afgieten.
    2. In een grote koekenpan op matig hoog vuur de olijfolie verhitten en hierin groene paprika en ui sauteren tot ze zacht zijn. Tomaat erdoor roeren en op smaak brengen met zout en peper. De linzen erdoor roeren en zachtjes laten sudderen tot de linzen gaar zijn (25-30 minuten).

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    5

    Superlekker en zo makkelijk te maken!!! Heerlijk en daarnaast vult het ook echt goed. Ik heb groene linzen gebruikt. - 10 aug 2012

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren