Kiptortilla met limoen

    Kiptortilla met limoen

    11keer bewaard
    50min


    2367 personen hebben dit gemaakt

    Ik maak dit vaak in mijn studentenhuis en iedereen vindt het lekker.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 675 gr kipfilets, in blokjes
    • 1 eetlepel rode wijnazijn
    • 1 theelepel kristalsuiker
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/2 theelepel versgemalen zwarte peper
    • 2 lente-uitjes, versnipperd
    • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
    • 1 theel gedroogde oregano
    • 10 bloem tortillawraps
    • 1 tomaat, in blokjes
    • 1/2 krop ijbergsla, gescheurd
    • 50g geraspte Cheddar
    • 10 eetl salsa

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. De kip ong. 20 minuten ine en middelgrote koekenpan op middelhoog vuur sauteren. Azijn, limoensap, suiker, zout, peper, lente-ui, knoflook en oregano toevoegen en 10 minuten zachtjes laten sudderen.
    2. Een zware koekenpan op matig hoog vuur verhitten en daarin de tortilla's aan beide kanten verwarmen (onderwijl 1 keer keren). Serveer het kipmengsel met limoen in warme tortilla's gegarneerd met tomaat, sla, kaas en salsasaus.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren