Griekse recepten (144)

  Hier vind je geweldige recepten voor Griekse salade, dips, pasta, hoofdgerechten en desserts. Wij hebben spinazie en kaas in spanakopitabroodjes van filodeeg, en tevens recepten voor avgolemono rijstsoep, souvlaki, dolma's, baklava, haloumi, moussaka, taramasalata, tzatziki en heerlijke Griekse koekjes en cakes.

  Receptencollecties voor Griekse recepten

  Probeer deze recepten

   
  2 beoordelingen
   
  40min

  Dit is het enige recept voor Griekse salade dat je nodig hebt! Lekker voor een zomerse BBQ. Goeie, rijpe tomaten geven het beste resultaat.

  Recept van: Diana

   
  15 beoordelingen
   
  2uur5min

  Dit traditionele en authentieke recept voor moussaka is echt de beste en smaakt precies zoals je zou eten in Griekenland. Het neemt wel wat tijd om te maken, maar het is niet moeilijk. Kalo orexi! (Eet smakelijk!)

  Recept van: Marina

   
  6 beoordelingen
   
  2uur15min

  Pastitsio is een soort Griekse lasagne, afgemaakt met een verrukkelijke witte saus. Dit recept voorziet in een grote pastitsio en is gewoonweg geweldig. Iedereen vindt dit lekker en het is de moeite van het bereiden waard.

  Recept van: ALKHATIB

   
  5 beoordelingen
   
  1uur

  Dit is een slimme variatie op de Griekse gehaktschotel die in zijn oorspronkelijke vorm vrij veel vet bevat. Het vlees wordt vervangen door kleurige groenten; bonen zorgen voor voldoende eiwit. Het klassieke bovenlaagje wordt hier met yoghurt bereid.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  2 beoordelingen
   
  2uur

  Vegetariërs en niet-vegetariërs zijn altijd erg enthousiast over dit gerecht. Eenvoudig te bereiden, maar tijdrovend. Serveren met een salade.

  Recept van: Anne Buchanan

  Video's van Griekse recepten

  • videoTitle
   Griekse salade
  • videoTitle
   Moussaka
  • videoTitle
   Griekse sinaasappelcake van filodeeg - Portokalopita
  • videoTitle
   Sesam feta snack met honing
  • videoTitle
   Briam (Griekse ovenschotel)
  • videoTitle
   Griekse tzatziki

  Vergelijkbare receptencollecties

  Hongarije
  Hongarije   (25)
  Portugal
  Portugal   (27)
  Scandinavië
  Scandinavië   (41)