Griekse recepten (141)

Hier vind je geweldige recepten voor Griekse salade, dips, pasta, hoofdgerechten en desserts. Wij hebben spinazie en kaas in spanakopitabroodjes van filodeeg, en tevens recepten voor avgolemono rijstsoep, souvlaki, dolma's, baklava, haloumi, moussaka, taramasalata, tzatziki en heerlijke Griekse koekjes en cakes.

Receptencollecties voor Griekse recepten

Probeer deze recepten

 
3 beoordelingen
 
40min

Dit is het enige recept voor Griekse salade dat je nodig hebt! Lekker voor een zomerse BBQ. Goeie, rijpe tomaten geven het beste resultaat.

Recept van: Diana

 
15 beoordelingen
 
2uur5min

Dit traditionele en authentieke recept voor moussaka is echt de beste en smaakt precies zoals je zou eten in Griekenland. Het neemt wel wat tijd om te maken, maar het is niet moeilijk. Kalo orexi! (Eet smakelijk!)

Recept van: Marina

 
6 beoordelingen
 
2uur15min

Pastitsio is een soort Griekse lasagne, afgemaakt met een verrukkelijke witte saus. Dit recept voorziet in een grote pastitsio en is gewoonweg geweldig. Iedereen vindt dit lekker en het is de moeite van het bereiden waard.

Recept van: ALKHATIB

 
4 beoordelingen
 
2uur

Vegetariërs en niet-vegetariërs zijn altijd erg enthousiast over dit gerecht. Eenvoudig te bereiden, maar tijdrovend. Serveren met een salade.

Recept van: Anne Buchanan

 
4 beoordelingen
 
1uur45min

Briam vertegenwoordigt hoe de Griekse keuken een paar simpele ingrediënten kan omtoveren tot een heerlijke maaltijd, zonder al te veel inspanning. Dit is een traditionele ovenschotel met aardappel en courgette en met olijfolie als enige bron van vet. Serveer indien gewenst met wat feta.

Recept van: Diana

Video's van Griekse recepten

Griekse salade
Griekse salade
Moussaka
Moussaka
Griekse sinaasappelcake van filodeeg
Griekse sinaasappelcake van filodeeg

Vergelijkbare receptencollecties

Hongarije
Hongarije   (25)
Portugal
Portugal   (27)
Scandinavië
Scandinavië   (41)

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart