Volkorenbrood recepten (32)

  Hier vind je recepten voor volkorenbrood uit de oven of uit de broodbakmachine, volkoren bolletjes, puntjes, en meer recepten voor volkoren brood.

  Meer receptencollecties

  Bruinbrood
  Bruinbrood   (34)
  Brood
  Brood   (373)

  Probeer deze recepten

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur40min

  Dit huiselijke volkorenbrood met een vleugje honing is niet alleen heel gezond maar ook superlekker. Anders dan gewone witte bloem bevat volkorenmeel tarwekiemen en -zemelen, die veel voedingsvezels en vitamine E leveren.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  Geen beoordelingen
   
  45min

  Een heerlijk Iers brood gemaakt met honing en rozemarijn. Je eet dit brood (het liefst) warm met roomboter of een beetje warme honing. Wij drinken er altijd een kop thee met melk bij! Bekijk ook de video van dit recept.

  Recept van: liam

   
  6 beoordelingen
   
  1uur20min

  Dit brood hoeft slechts eenmaal te rijzen en u hoeft het niet te kneden – gemakkelijker kan toch niet? Het is gebaseerd op een recept uit de jaren veertig van Doris Grant, die een voedzaam brood wilde dat snel klaar was en dat iedereen kon maken. Het is een vochtig, vullend brood dat uitstekend geschikt is om te roosteren.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  3 beoordelingen
   
  3uur30min

  Dit is een recept voor een simpel bruinbrood. Van daaruit kun je natuurlijk zelf gaan variëren met ingrediënten (walnoten, krenten, granen, zongedroogde tomaatjes of basilicum toevoegen, olijfolie in plaats van boter, etc.) Maar hier in ieder geval een basisrecept voor een klein volkorenbrood.

  Recept van: Nanda

   
  3 beoordelingen
   
  3uur30min

  Een basisrecept voor een lichtbruin brood, gebaseerd op mijn recept voor bruinbrood, maar extra smakelijk door een andere verhouding wit tarwemeel en volkorenmeel.

  Recept van: Nanda

  Video's voor volkorenbrood

  • videoTitle
   Sodabrood met honing en rozemarijn