Inloggen Aanmelden

Volkorenbrood recepten (32)

Hier vind je recepten voor volkorenbrood uit de oven of uit de broodbakmachine, volkoren bolletjes, puntjes, en meer recepten voor volkoren brood.

Meer receptencollecties

Probeer deze recepten

 
Geen beoordelingen
 
1uur40min

Dit huiselijke volkorenbrood met een vleugje honing is niet alleen heel gezond maar ook superlekker. Anders dan gewone witte bloem bevat volkorenmeel tarwekiemen en -zemelen, die veel voedingsvezels en vitamine E leveren.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
45min

Een heerlijk Iers brood gemaakt met honing en rozemarijn. Je eet dit brood (het liefst) warm met roomboter of een beetje warme honing. Wij drinken er altijd een kop thee met melk bij! Bekijk ook de video van dit recept.

Recept van: liam

 
2 beoordelingen
 
55min

Bij de bakker in Nederland kunnen we prima brood kopen, maar het is leuk om te weten hoe brood gemaakt wordt, en voor vers brood op zondag, en als basis voor krentebrood of pizza. Er is niks mis met brood uit een broodmachine, maar ik heb er geen. Het kost wel wat tijd, maar ik vind brood maken een prettige bezigheid, niet vervelend.

Recept van: Marco

 
2 beoordelingen
 
3uur30min

Een basisrecept voor een lichtbruin brood, gebaseerd op mijn recept voor bruinbrood, maar extra smakelijk door een andere verhouding wit tarwemeel en volkorenmeel.

Recept van: Nanda

 
2 beoordelingen
 
1uur

Een heerlijke manier om wat extra vezels te eten: sesamzaad, lijnzaad, maanzaad en zonnebloempitten in een volkorenbrood met karnemelk en honing. Gelukkig is dit recept voldoende voor 2 broden!

Recept van: Kathleen Lloyd

Favorieten van het seizoen

  • Valentijn whoopie pies Valentijn whoopie pies
  • Valentijnskoekjes Valentijnskoekjes
  • Klassieke kaasfondue Klassieke kaasfondue
  • Chocoladetruffels Chocoladetruffels
  • Avocado-chocolademousse Avocado-chocolademousse