Volkorenbrood recepten (32)

Hier vind je recepten voor volkorenbrood uit de oven of uit de broodbakmachine, volkoren bolletjes, puntjes, en meer recepten voor volkoren brood.

Meer receptencollecties

Bruinbrood
Bruinbrood   (34)
Brood
Brood   (360)

Probeer deze recepten

 
Geen beoordelingen
 
1uur40min

Dit huiselijke volkorenbrood met een vleugje honing is niet alleen heel gezond maar ook superlekker. Anders dan gewone witte bloem bevat volkorenmeel tarwekiemen en -zemelen, die veel voedingsvezels en vitamine E leveren.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
45min

Een heerlijk Iers brood gemaakt met honing en rozemarijn. Je eet dit brood (het liefst) warm met roomboter of een beetje warme honing. Wij drinken er altijd een kop thee met melk bij! Bekijk ook de video van dit recept.

Recept van: liam

 
6 beoordelingen
 
1uur20min

Dit brood hoeft slechts eenmaal te rijzen en u hoeft het niet te kneden – gemakkelijker kan toch niet? Het is gebaseerd op een recept uit de jaren veertig van Doris Grant, die een voedzaam brood wilde dat snel klaar was en dat iedereen kon maken. Het is een vochtig, vullend brood dat uitstekend geschikt is om te roosteren.

Recept van: Lidy Nooij

 
3 beoordelingen
 
3uur30min

Een basisrecept voor een lichtbruin brood, gebaseerd op mijn recept voor bruinbrood, maar extra smakelijk door een andere verhouding wit tarwemeel en volkorenmeel.

Recept van: Nanda

 
2 beoordelingen
 
3uur5min

Vers uit de oven, met roomboter, een plakje kaas of eigen gemaakte aardbeienjam. Ik kan geen genoeg krijgen van eigen gebakken brood.

Recept van: MartijnvanS

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart