Recepten voor pruimentaart

Zoek je een recept voor pruimentaart? We hebben recepten voor taart met verse pruimen en taart met gedroogde pruimen, maar ook clafoutis en pruimencake.


 
1uur10min

Deze taart, of eigenlijk cake, ziet er mooi uit en er is goed mee te varieren. Zo kun je de pruimen en bosbessen bijvoorbeeld vervangen door perziken of je kunt alleen pruimen gebruiken voor een heerlijke pruimentaart!

Recept van: Dina

Een heerlijke, lichte cake met pruimen. Leuk voor een feestje of verjaardag, en natuurlijk het lekkerst als de pruimen in het seizoen zijn.

Recept van: Carol

Een super-lekkere cake, een geweldige manier om pruimen te verwerken wanneer ze in het seizoen zijn. Het cakebeslag wordt bedekt met pruimen, kaneel en suiker, voordat hij wordt gebakken. Serveer bijvoorbeeld met slagroom.

Recept van: sophia

 
1uur10min

Zo maak ik dit traditionele recept - en het hele huis ruikt heerlijk naar pruimen, citroen en vanille. Maak het in de pruimentijd van rijpe pruimen, van eind augustus to eind oktober.

Recept van: GibsonsGirl

 
1uur30min

Deze pruimentaart heeft een heerlijke kruimellaag en smaakt het best met verse, rijpe pruimen. Je kunt ook appels of kersen gebruiken en in plaats van hazelnoten bijvoorbeeld walnoten.

Recept van: MARBALET

Ik ben dol op pruimentaart en dit is mijn lievelingsrecept. Je kneed eerst het deeg, daaroverheen komt een mengsel met gemalen amandelen en tot slot wordt de taart met pruimen belegd.

Recept van: Bernaluz

 
3uur30min

Ik ben van plan me dit jaar te ontdoen van mijn angst voor het bakken met gist. Dat betekent bakken, eten, en meer bakken... Mijn vrienden vinden het geweldig en ik veronderstel dat dat een goed teken is. Dit is een heerlijke cake gemaakt met verse gist.

Recept van: Annika

 
40min

Limburgse vlaai van vers fruit is ook erg lekker, maar het is moeilijk zelf te maken omdat het fruit zoveel vocht afgeeft bij het bakken, en de bodem dan niet goed bakt.

Recept van:Marco

 
Geen beoordelingen
 
1uur

Eenvoudig om te maken en een snel en heerlijk resultaat! Dit recept voor pruimentaart is geschikt voor pruimen die nog niet helemaal rijp zijn en appels die op moeten. Het eindresultaat ziet er prachtig uit. We waren met z'n vieren, maar de taart was binnen een paar seconden op!

Recept van: freddieskitchen

 
Geen beoordelingen
 
50min

Deze pruimentaart is snel te maken en een prachtige manier om pruimen te gebruiken als ze in het seizoen zijn. Je kunt ook andere steenvruchten gebruiken, zelfs kersen zijn geschikt.

Recept van: gartenfee

1 / 2

Vergelijkbare receptencollecties

Favorieten van het seizoen

  • Ideeën voor de Paasbrunch Ideeën voor de Paasbrunch
  • Chocolade Paasei maken Chocolade Paasei maken
  • Paaseieren verven op natuurlijke wijze Paaseieren verven op natuurlijke wijze
  • Paashaascake Paashaascake
  • Eieren koken Eieren koken