Prei (122)

  Je vindt hier recepten voor ovenschotels met prei, gekookte prei of gebakken prei, quiche met prei, en nog veel meer recepten met prei.

  Receptencollecties voor prei

  Probeer deze recepten

   
  Geen beoordelingen
   
  50min

  Een origineel Frans recept dat mijn moeder gebruikte. Lekker met een salade in zowel zomer als winter. Gewoonweg verrukkelijk! De taart kan de dag tevoren gemaakt worden en als voor- of hoofdgerecht dienen. De gruyère kan vervangen worden door emmental.

  Recept van: plume d'argent

   
  2 beoordelingen
   
  30min

  Deze bloemkoolsoep heeft een prachtige smaak, en een laag vetgehalte. Ik wilde oorspronkelijk een hele romige soep maken met wat room of kaas toegevoegd, maar dat hoefde niet eens want deze soep is ook zonder room erg lekker en zelfs romig. Ik heb een bouillonblokje gebruikt, als je dat niet doet, moet je wellicht wat meer kruiden toevoegen voor de smaak. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Diana

   
  5 beoordelingen
   
  30min

  Dit recept kreeg ik enkele jaren geleden van mijn broer. Het is een blijvertje!

  Recept van: Irie

   
  3 beoordelingen
   
  1uur10min

  Deze ovenschotel aten wij vroeger heel vaak. Een complete maaltijd uit de oven, en er wordt geen boter of olie aan toegevoegd. De chilipeper geeft de schotel een extra kick.

  Recept van: BRIGIT

   
  4 beoordelingen
   
  45min

  Deze preischotel kan ook heel goed met andere groenten worden gemaakt. De kruiden zijn een indicatie, ik probeer elke keer weer andere kruiden, soms wat meer, soms wat minder. Maar de kerriepoeder past hier echt goed bij en de cayennepeper maakt het gehakt lekker pittig.

  Recept van: Nanda

  Video's voor recepten met prei

  • videoTitle
   Aardappel-preisoep
  • videoTitle
   Bloemkool-preisoep

  Vergelijkbare receptencollecties

  Knoflook
  Knoflook   (162)