Kerstbrood recepten

  Vind hier recepten voor zelfgebakken kerststol, al dan niet gevuld met amandelspijs, maar ook andere soorten brood voor Kerst.

  17 recepten

  Filter

  Hoofdingrediënten

  Type recept

  Wereldkeuken

   
  2 beoordelingen
   
  3uur10min

  Een heerlijk kwarkbrood uit de broodbakmachine. Hier een basisrecept, maar ook erg lekker om er een handjevol rozijnen en nootjes aan toe te voegen. Zowel met zoet beleg als met een plakje kaas erg lekker. Je kunt het brood natuurlijk ook gewoon in de oven bakken.

  Recept van: Nanda

   
  1 beoordeling
   
  3uur5min

  Dit is een Italiaans kerstbrood. Dit recept is alleen geschikt voor de broodbakmachine. Ik heb het al vele malen gemaakt, echt een succes.

  Recept van: Sandra Chan

   
  2 beoordelingen
   
  55min

  Een smakelijke broodsoort dat op scone lijkt. Perfect voor een weekendontbijt of als middagsnack met thee of koffie.

  Recept van: ruth

   
  1 beoordeling
   
  1uur25min

  Op zondag en met Kerstmis en Pasen is de bakker niet open. Het deeg kan natuurlijk ook in de broodmachine gemaakt worden.

  Recept van: Marco

   
  2 beoordelingen
   
  2uur40min

  Ik heb dit recept uit de tijd dat ik hoofd bakker was van het Dorchester (hotel, Londen). Het zit vol met gedroogde vruchten en is gevuld met amandelspijs. Het is een perfecte traktatie met kerst.

  Recept van: Lee Smith

   
  Geen beoordelingen
   
  55min

  Een geweldige kerst- of paasbrood dat je van tevoren kunt maken. Hij smaakt het beste als je hem een paar dagen laat staan. Serveer in dikke plakken als ontbijt, brunch, bij een kop koffie. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Marianne

   
  1 beoordeling
   
  1dag3uur

  Oh, wat een verschil maakt dat als je de smaak van je zelfgemaakte stol vergelijkt met één uit de winkel. Ik wil niet meer anders! Mijn recept is geïnspireerd op het recept voor kerststol van Levine, maar ik heb het naar mijn smaak aangepast. Ik maak amandelspijs zelf, maar je kunt ook een pakje amandelspijs kopen en dit met een klein beetje losgeklopt ei en citroenrasp mengen. Deze stol zowel geschikt als paasstol of als kerststol.

  Recept van: Jet

   
  1 beoordeling
   
  2uur50min

  Een heerlijk rozijnenbrood, maar dan anders! Door de honing en cranberry's. Heb je eenmaal van dit lekkere brood geproefd, dan ben je verkocht!

  Recept van: sannetje

   
  Geen beoordelingen
   
  1dag1uur

  Dit brood is veel makkelijker te maken dan een stol met gist. De vruchtjes kun je het best een nacht in rum laten weken zodat ze een intensievere smaak geven. Heerlijk als paasbrood of kerststol.

  Recept van: vewohl

   
  Geen beoordelingen
   
  3uur20min

  Een uniek brood met een zoete smaak dat bijzonder leuk is om weg te geven met kerst! Het duurt ongeveer 4 uur om te maken, dus neem voldoende tijd hiervoor.

  Recept van: Kim B.

  1 / 2

  Vergelijkbare receptencollecties

  Brood
  Brood   (373)
  Broodjes
  Broodjes   (491)