Recepten voor vegetarische ovenschotels (120)

  Zoek je een ovenschotel zonder vlees, met vleesvervangende producten als tofu of tahoe, een vegetarische lasagne of juist een ovenschotel met lekker veel groenten? Je vindt hier heerlijke recepten voor vegetarische ovenschotels.

  Probeer deze recepten

   
  3 beoordelingen
   
  1uur45min

  Briam vertegenwoordigt hoe de Griekse keuken een paar simpele ingrediënten kan omtoveren tot een heerlijke maaltijd, zonder al te veel inspanning. Dit is een traditionele ovenschotel met aardappel en courgette en met olijfolie als enige bron van vet. Serveer indien gewenst met wat feta. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Diana

   
  Geen beoordelingen
   
  2uur30min

  Aubergine parmigiana is een traditioneel Italiaans gerecht, een van de meest populaire en iconische recepten van Italië. En dit is een authentiek recept! Gebruik rijpe aubergines zonder zaadjes en laat ze 1 uur met zout staan om het bittere weg te halen. Bekijk ook de video van dit recept!

  Recept van: Beatrice

   
  18 beoordelingen
   
  1uur30min

  Ongelofelijk verrukkelijk vegetarisch Italiaans recept!

  Recept van: cecilekooktvoorjou

   
  6 beoordelingen
   
  45min

  Bloemkool uit de oven, een populair vegetarisch gerecht, wordt net even anders als u gezonde broccoli toevoegt en de kaassaus bindt met broodkruim. Walnoten zorgen voor een lekker krokant accent.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  5 beoordelingen
   
  1uur

  Dit is een slimme variatie op de Griekse gehaktschotel die in zijn oorspronkelijke vorm vrij veel vet bevat. Het vlees wordt vervangen door kleurige groenten; bonen zorgen voor voldoende eiwit. Het klassieke bovenlaagje wordt hier met yoghurt bereid.

  Recept van: Lidy Nooij

  Video's voor vegetarische ovenschotel

  • videoTitle
   Aubergine parmigiana
  • videoTitle
   Briam (Griekse ovenschotel)

  Vergelijkbare receptencollecties