Zelfgemaakte yoghurt

Hier vind je recepten om zelf yoghurt te maken, maar ook recepten waar zelfgemaakte yoghurt in is verwerkt.

3 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Type recept

Bereidingstijd

 
2 beoordelingen
 
3min

Een hele goedkope manier om heel veel yoghurt te maken, en het is nog te gek om te doen ook! U kunt ook eindeloos met smaken variëren als u liever weinig suiker gebruikt. Na de eerste portie kunt u een eetlepel zelfgemaakte yoghurt gebruiken in plaats van gekochte yoghurt.

Recept van: Lene Marie Dotzler

 
Geen beoordelingen
 
6uur20min

Een eenvoudig recept voor de doe-het-zelvers om thuis heerlijke romige yoghurt te maken. Het smaakt geweldig! De yoghurt is veel lekkerder én goedkoper dan yoghurt uit de winkel. Als u het recept leest, vindt u het misschien te omslachtig, maar het komt er op neer de yoghurt in warm water te laten staan en af en toe de temperatuur te controleren. Eigenlijk gaat het vanzelf, net als rijzend brood! Meestal doe ik wat kleine klusjes in huis. Laat u niet afschrikken, het is echt behoorlijk eenvoudig!

Recept van: WITZKEN

 
Geen beoordelingen
 
6uur15min

Maak je eigen kefir yoghurt zonder allerlei moeilijk verkrijgbare ingrediënten. Je kunt er ook Griekse yoghurt van maken door het mengsel in kaasdoek te laten uitlekken. Je kunt in plaats van kefir ook naturel yoghurt met actieve culturen gebruiken.

Recept van: Amber D. Marcu

1 / 1

Favorieten van het seizoen

  • Basisrecept asperges koken Basisrecept asperges koken
  • Aspergesoep met verse asperges Aspergesoep met verse asperges
  • Rabarber kruimeltaart Rabarber kruimeltaart
  • Aardbeien tiramisu zonder eieren Aardbeien tiramisu zonder eieren
  • Fraisier Fraisier