Italiaans dessert (39)

Zoek je een klassiek Italiaans dessert als Tiramisu, of juist zabaglione, panna cotta of een ander overheerlijk Italiaans dessert? Je vindt hier de recepten.

Receptencollecties voor Italiaans dessert

Tiramisu
Tiramisu   (44)
Biscotti
Biscotti   (17)

Probeer deze recepten

 
2 beoordelingen
 
3uur35min

Een traditionele, makkelijke en heerlijke italiaanse pudding. Ik vond het moeilijk een goed en makkelijk recept op internet te vinden, dus heb ik mijn eigen recept bedacht. Het smaakt net zo als de panna cotta uit Italië. Het blijft een paar dagen goed in de koelkast.

Recept van: CHERYLA33

 
2 beoordelingen
 
4uur20min

Dit klassieke Italiaanse recept voor tiramisu is de enige die je nodig hebt. Luchtige mascarpone gelaagd met in espresso gedrenkte lange vingers, met een klein beetje cognac of brandy.

Recept van: Magda

 
6 beoordelingen
 
1uur30min

Deze heerlijke cheesecake is verrassend anders. Net voor serveren bestrooien met geraspte pure chocolade, en hij ziet er nog professioneler uit!

Recept van: Marty

 
5 beoordelingen
 
40min

Zelf gemaakt in kookworkshop, om je vingers bij af te likken... Wij hebben het op een platte schaal gemaakt, maar kan ook heel mooi in een glazen rechthoekige bakvorm. Ontstaan in Italië als ontbijtgerecht, wij kennen het als nagerecht.

Recept van: Ada

 
4 beoordelingen
 
30min

Deze heerlijk lichte en romige versie van Tiramisu maak ik iedere jaar, al 17 jaar lang, ter viering van onze trouwdag. Het is een makkelijk te maken versie van een klassieker, waarbij de rauwe eieren weggelaten worden maar verse aardbeien worden toegevoegd.

Recept van: Linda Miranda

Video's voor Italiaans dessert

Tiramisu
Tiramisu
Pannacotta
Pannacotta

Vergelijkbare receptencollecties

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart