Zoek je een klassiek Italiaans dessert als Tiramisu, of juist zabaglione, panna cotta of een ander overheerlijk Italiaans dessert? Je vindt hier de recepten.
Een traditionele, makkelijke en heerlijke italiaanse pudding. Ik vond het moeilijk een goed en makkelijk recept op internet te vinden, dus heb ik mijn eigen recept bedacht. Het smaakt net zo als de panna cotta uit Italië. Het blijft een paar dagen goed in de koelkast.
Dit klassieke Italiaanse recept voor tiramisu is de enige die je nodig hebt. Luchtige mascarpone gelaagd met in espresso gedrenkte lange vingers, met een klein beetje cognac of brandy.
Deze heerlijke cheesecake is verrassend anders. Net voor serveren bestrooien met geraspte pure chocolade, en hij ziet er nog professioneler uit!
Zelf gemaakt in kookworkshop, om je vingers bij af te likken... Wij hebben het op een platte schaal gemaakt, maar kan ook heel mooi in een glazen rechthoekige bakvorm. Ontstaan in Italië als ontbijtgerecht, wij kennen het als nagerecht.
Deze heerlijk lichte en romige versie van Tiramisu maak ik iedere jaar, al 17 jaar lang, ter viering van onze trouwdag. Het is een makkelijk te maken versie van een klassieker, waarbij de rauwe eieren weggelaten worden maar verse aardbeien worden toegevoegd.