Gezondere cake recepten (30)

  Wil je een gezondere versie van cake maken? Kies uit bananencake, wortelcake, of een cake met minder vet en suiker.

  Probeer deze recepten

   
  Geen beoordelingen
   
  15min

  Gezond wordt ontbijtkoek natuurlijk nooit echt, maar je kunt het wel veel gezonder maken dan de ontbijtkoek die je in de winkel koopt. Ik gebruik volkorenmeel en er gaat geen vet in. Ook heb ik palmsuiker gebruikt als gezonder alternatief voor suiker, deze suiker heeft een lagere glycemische index dan gewone suiker.

  Recept van: Nanda

   
  1 beoordeling
   
  1uur20min

  Smeuig, mals en vol bananen! Deze gezondere versie van bananenbrood of bananencake gebruikt minder boter en dat wordt vervangen door magere yoghurt. Bekijk ook de video van dit recept.

  Recept van: MakeItHealthy

   
  19 beoordelingen
   
  1uur5min

  Deze cake maakt u van ingrediënten die u meestal wel in huis hebt. Het is een gezonde snack voor hongerige kinderen die net van school komen, of de ideale verrassing in het broodtrommeltje. Hij wordt bij voorkeur gemaakt met erg rijpe bananen, dit is dus een goede manier om bananen die al te lang in de fruitschaal liggen, op te gebruiken.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  12 beoordelingen
   
  1uur35min

  Dit oude recept bewijst dat er geen nieuwe recepten hoeven te worden uitgevonden om gezond te kunnen eten. Hoewel er erg weinig vet in deze cake zit, is hij toch lekker smeuïg, dankzij de dadels. Het is een heerlijk alternatief voor de bekendere vruchtencake; de bereiding is eenvoudig en de cake goed houdbaar.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  3 beoordelingen
   
  1uur15min

  Dit zoete brood is heerlijk bij de thee, en bovendien gezond: de groenten leveren vitamine A, B en C, de walnoten omega-3-vetten en de tarwezemelen in het volkorenmeel voedingsvezels.

  Recept van: Lidy Nooij

  Video's voor gezondere cake

  • videoTitle
   Bananenbrood (ietsjes gezonder gemaakt)

  Vergelijkbare receptencollecties