Gazpacho

Ben je op zoek naar een recept voor gazpacho? Hier vind je heerlijke recepten voor deze Spaanse koude soep op basis van tomaten, en vele variaties op de klassieke gazpacho.

12 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Wereldkeuken

 
4 beoordelingen
 
3uur40min

Deze traditionele Spaanse soep zit boordevol heerlijke, verse smaken en vitaminen, omdat alle groenten rauw worden gebruikt. De koude, verfrissende soep is de ideale, eenvoudige lunch of zomerse avondmaaltijd in combinatie met knapperig brood. U kunt gazpacho ook als licht voorgerecht serveren op een warme avond.

Recept van: Lidy Nooij

 
1 beoordeling
 
25min

Amuseglaasjes gevuld met een heerlijke gazpacho van tomaten, komkommer, paprika, gegarneerd met rode ui en peterselie.

Recept van: j.v.d.boogaart

 
1 beoordeling
 
20min

Wat is lekkerder op een warme zomerdag dan een klassieke koude gazpacho? Serveer deze gazpacho gekoeld in een glas of een soepkom. Je kunt het ook in kleine borrelglaasjes serveren als aperitiefje op een zomers feestje. Bekijk ook de video van dit recept.

Recept van: Luis Luna

 
Geen beoordelingen
 
10min

Gebruik voor deze soep bij voorkeur ambachtelijk gerookte zalm, die een wat drogere textuur heeft dan gewone gerookte zalm en zich perfect laat combineren met ijskoude gazpacho. De soep is in een handomdraai klaar en kan ook van tevoren worden bereid. Serveren met geroosterd brood.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
10min

Dit is mijn alternatief voor gazpacho. Voor het beste resultaat moeten de tomaten heel rijp zijn.

Recept van: Nicola

 
Geen beoordelingen
 
1uur40min

Een soep van verse vruchten is gemakkelijk voor te bereiden en heerlijk verfrissend op een warme zomerdag. Serveer deze meloensoep als lichte lunch met wat grissini (Italiaanse broodstengels).

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
35min

Gazpacho is mijn lievelingssoep in de zomer. Ik vind, als het buiten zo warm is, niks gaan boven een heerlijke koude soep. Ijskoud geserveerd met geroosterd brood.

Recept van: Schneeball

 
Geen beoordelingen
 
1uur20min

Deze koude tomatensoep komt oorspronkelijk uit Andalusië, maar wordt nu overal in Spanje gegeten. De soep heeft een gelijkenis met gazpacho en is heerlijk als lichte lunch of zomers voorgerecht. Bekijk de video voor een stap voor stap uitleg.

Recept van: Luis Luna

 
Geen beoordelingen
 
25min

Een lichte verfrissende koude soep die perfect is voor de zomer. Ik neem dit recept vaak mee naar zomerse picknicks en het is altijd erg populair!

Recept van: NancyM

 
Geen beoordelingen
 
35min

Met dit kleine maar zeer bijzondere soepje verras je iedereen!

Recept van: Dimadi

1 / 2

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart