Cakerol

  Heerlijke recepten voor een cakerol, ook wel Zwitserse rol, rolcake of biscuitrol genaamd. Cakerol met aardbeien, cakerol met slagroom en meer recepten voor cakerollen.

  12 recepten

  Filter

  Hoofdingrediënten

  Type recept

  Wereldkeuken

   
  Geen beoordelingen
   
  42min

  Verse zomervruchten, zoals aardbeien, perziken en nectarines, passen uitstekend bij room. In dit recept worden deze aromatische vruchten gecombineerd met slagroom en een beetje magere yoghurt, zodat een heerlijke vulling ontstaat die uitstekend geschikt is voor een lichte, luchtige biscuitrol.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  Geen beoordelingen
   
  32min

  Deze lichte, bijna vetvrije cakerol heeft een vulling van verse frambozen en passievruchten. Vooral aan het eind van de zomer, als de frambozen op hun zoetst zijn, is dit een ideaal nagerecht. Kinderen zijn er dol op. U kunt er ook nog custardvla bij serveren.

  Recept van: Lidy Nooij

   
  1 beoordeling
   
  1uur25min

  Een rolcake met roomvulling op basis van mascarpone en kastanje. Stevig, vol van smaak en stijlvol. De geglaceerde kastanjes zijn optioneel, en moeten enkele weken van tevoren bereidt zijn.

  Recept van: Olav

   
  1 beoordeling
   
  57min

  Een cakerol gevuld met een rijke chocolade-roomglazuur en gedecoreerd als een boomstam. Dit is een kersttraditie in Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk (Yule log). De cake stelt een houtblok (kerststronk) voor die op het vuur gegooid kan worden. Een heerlijke cake en een prachtig dessert voor Kerst! Bekijk ook de video van dit recept.

  Recept van: emito

   
  Geen beoordelingen
   
  2uur

  Een heerlijke lekkernij voor een winderige herfstdag.

  Recept van: BUCHKO

   
  Geen beoordelingen
   
  1dag

  Klassieke opgerolde cake met een vulling van roomkaas met gekruide pompoen. Een heerlijke herfst verrassing.

  Recept van: Tammy Elliott

   
  Geen beoordelingen
   
  40min

  Er is iets speciaal aan een klassieke cakeroll of "swiss roll". Ze zijn nooit uit de mode gegaan! Ik kijk altijd uit naar het aardbeienseizoen, dan kan ik deze aardbeien-cakerol bakken. Je kunt ook andere bessen gebruiken, indien gewenst.

  Recept van: sophie

   
  Geen beoordelingen
   
  35min

  Mijn oma maakte deze heerlijke cakerol vaak in de zomer. Het lekkerste was die als er verse, sappige aardbeien in het seizoen waren. Om je vingers bij af te likken! Bekijk ook de video van dit recept.

  Recept van: olenka

   
  Geen beoordelingen
   
  30min

  Dit is een makkelijk dessert waarin slagroom, chocoladekoekjes en fruit uit blik gecombineerd worden en gevormd worden tot een Zwitserse rol. In het Engels heet dit dessert een "Chocolate Log". Je hoeft niet eens de oven aan te zetten - zo makkelijk is dit dessert om te maken

  Recept van: brebre123

   
  Geen beoordelingen
   
  4uur45min

  Een heerlijke cakerol (ook wel rolcake of zwitserse rol genaamd) gemaakt van pompoencake met walnoten en een vulling van roomkaas. Een plakje van deze cake smaakt heerlijk bij de koffie of thee! Bekijk ook de video van dit recept.

  Recept van: Stephanie

  1 / 2

  Vergelijkbare receptencollecties

  Biscuitdeeg
  Biscuitdeeg   (18)
  Cupcakes
  Cupcakes   (137)

  Favoriete videorecepten

  • Italiaanse bruschetta Italiaanse bruschetta
  • Hét recept voor guacamole Hét recept voor guacamole
  • Luchtige Amerikaanse pannenkoeken Luchtige Amerikaanse pannenkoeken
  • Worteltaart Worteltaart
  • De beste Italiaanse tiramisu De beste Italiaanse tiramisu