Spelt (22)

  Spelt is een graansoort (variant van tarwe) die goed te verwerken is in brood, maar je kunt ook er ook speltkoekjes, speltcake, speltpannenkoeken en speltsalade mee maken. Je vindt hier allerlei recepten met spelt of speltmeel.

  Populaire recepten

   
  2 beoordelingen
   
  3uur5min

  Dit brood wordt bereid met speltmeel, een oude graansoort die al duizenden jaren gebruikt wordt en verkrijgbaar is in de meeste supermarkten.

  Recept van: Diane

   
  1 beoordeling
   
  1uur15min

  De nootachtige smaak van farro is mooi in balans met de zoute smaak van Parmezaanse kaas en de zure cranberry's, in deze smaakvolle salade. De farro moet een nachtje weken, dus bereid het al de dag vantevoren. Als je geen farro kunt vinden, kun je het ook vervangen door spelt. Een heerlijke salade voor een picknick!

  Recept van: Duncan

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur15min

  Spelt is perfect te verwerken in brood en sommigen vinden dat speltbrood beter voor de spijsvertering is dan gewoon brood van tarwe. Dit is in ieder geval een zeer smakelijk brood. Je kunt de sesamzaadjes optioneel toevoegen, of bijvoorbeeld zonnebloempitjes gebruiken.

  Recept van: Jean Roberts

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur20min

  Dit is een geweldig recept om te maken wanneer je een overvloed aan appels hebt. Het brood is machtig, niet droog, fruitig en wordt licht gekruid met kruidnagel en kaneel. Maak van tevoren zodat het brood even kan staan voor Kerstmis.

  Recept van: Marianne

   
  Geen beoordelingen
   
  45min

  Een heerlijke granola (cruesli) zonder vet, met spelt, vlaszaden en pecannoten. Perfect als ontbijt met yoghurt en honing.

  Recept van: GinetteB

  Vergelijkbare receptencollecties

  Meel
  Meel   (2893)
  Quinoa
  Quinoa   (56)
  Havermout
  Havermout   (101)

  Favoriete videorecepten

  • Italiaanse bruschetta Italiaanse bruschetta
  • Hét recept voor guacamole Hét recept voor guacamole
  • Luchtige Amerikaanse pannenkoeken Luchtige Amerikaanse pannenkoeken
  • Worteltaart Worteltaart
  • De beste Italiaanse tiramisu De beste Italiaanse tiramisu