Recepten voor zwaardvis

Zoek je een recept voor zwaardvis? We hebben recepten voor gebakken zwaardvis, zwaardvis van de barbecue, gevulde zwaardvis en nog veel meer.

17 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Bereidingstijd

Wereldkeuken

 
1 beoordeling
 
20min

Deze heerlijke manier om zwaardvis te bereiden kan ook gebruikt worden voor andere stevige vissoorten. Serveer er bijvoorbeeld een salade van rucola en tomaten bij.

Recept van: Deborah Lo Scalzo

 
Geen beoordelingen
 
20min

De zwaardvissteaks worden in marinade op basis van witte wijn, citroensap, knoflook en ketjap gelegd en vervolgens op de barbecue.

Recept van: MIKE T 007

 
Geen beoordelingen
 
20min

Een simpele marinade op basis van witte wijn maakt deze zwaardvis bijzonder lekker. De rozemarijn wordt zowel gebruikt in de marinade als in de citroen-knoflooksaus waarmee de vis wordt geserveerd.

Recept van: CARLOSA

 
Geen beoordelingen
 
25min

De levendige smaken van Mexico komen goed naar voren in dit gerecht van kruidige zwaardvis. Serveer er een salsa-achtige salade van kievitsbonen bij die gebaseerd is op de bekende avocadodipsaus, guacamole. Eet er ongepelde of witte rijst bij, of, als u zich helemaal in een Mexicaanse sfeer wilt onderdompelen, warme tortilla's.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
1uur30min

Een sappige zwaardvis gebakken in een eenvoudige, uitgebalanceerde chutney met een knipoog naar de Caraïben.

Recept van: LINDA W.

 
Geen beoordelingen
 
50min

Vers sinaasappelsap geeft de tomatensalsadressing die bij deze kleurrijke salade wordt geserveerd, een verfrissend tintje. De dressing kunt u van tevoren maken en de zwaardvis hoeft u slechts enkele minuten te bakken, zodat dit het ideale gerecht is als u gasten krijgt. Serveer met veel sesambroodstengels of knapperig vers brood.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
40min

Een echt zomers gerecht van spiesjes met gemarineerde zwaardvis en partjes citroen, geserveerd met kleine, gegrilde courgettes en warme focaccia. Zwaardvis heeft een stevige consistentie en is dus heel geschikt om te grillen – ook op de barbecue.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
30min

Een verrukkelijke combinate van gegrilde vis met een relish van nectarine, chilipeper en paprika.

Recept van: Myrrhe Buffing

 
Geen beoordelingen
 
1uur10min

Deze lichte stoofschotel van vis is makkelijk te maken en iedereen vindt hem lekker. Er worden heerlijke zomerse smaken in gebruikt.

Recept van: Viola Buitoni

 
Geen beoordelingen
 
1uur5min

Teriyaki is een populaire bereidingswijze uit Japan. Het woord komt van teri, wat ‘glimmen’ betekent, en yaki, wat ‘grillen’ betekent. De teriyakimarinade waarmee vis of vlees wordt bedekt, wordt meestal gemaakt van sojasaus, rijst en suiker, maar is ook kant-en-klaar verkrijgbaar. De marinade heeft een sterke smaak, wees er dus zuinig mee.

Recept van: Lidy Nooij

1 / 2

Vergelijkbare receptencollecties

Zeevruchten
Zeevruchten   (86)
Schelvis
Schelvis   (44)
Tonijn
Tonijn   (135)

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart