Speculaas recepten

  Zoek je een recept voor gevulde speculaas, speculaasjes, speculaasbrokken of een ander recept met speculaaskruiden? Je vindt de recepten hier.

  15 recepten

  Filter

  Hoofdingrediënten

  Type recept

  Wereldkeuken

   
  27 beoordelingen
   
  45min

  Pepernoten (of kruidnoten) horen bij Sinterklaas. In de winkel zijn ze volop te krijgen, maar zelf maken is ook erg leuk en zeker niet moeilijk.

  Recept van: koekje

   
  12 beoordelingen
   
  1uur

  Zelfgemaakte speculaas met amandelsnippers. Heerlijke koekjes, en met Sinterklaas kunnen ze niet ontbreken!

  Recept van: Chantal

   
  4 beoordelingen
   
  3uur

  Ik maak deze gevulde speculaas met zelfgemaakte amandelspijs (klik hier voor mijn amandelspijsrecept). Erg leuk om met Sinterklaas te maken!

  Recept van: Jet

   
  2 beoordelingen
   
  9uur

  Ik ben dol op spijs, marsepein, pepernoten en vooral speculaas, dus ik ben altijd weer blij als Sinterklaas in het land is. Deze speculaasbrokken maakte ik vroeger met mijn oma vaak, en dit was haar recept.

  Recept van: koekje

   
  3 beoordelingen
   
  1uur50min

  Een lekkere appelcake met speculaaskruiden, heerlijk voor in de herfst. Dit is mijn eigen recept. Na wat uitproberen, ben ik erg blij met het eindresultaat!

  Recept van: MartijnvanS

   
  1 beoordeling
   
  55min

  Een recept van mijn oma. Speculaas eet je natuurlijk rond Sinterklaas, en dan kun je het ook bij de bakker of supermarkt krijgen... Maar eigenlijk lust ik het altijd wel en zelfgemaakt is toch het lekkerst!

  Recept van: Nanda

   
  1 beoordeling
   
  10min

  Heerlijke koekkruiden of ook wel speculaaskruiden voor het bakken van onder andere speculaas, pepernoten, kruidnoten en kruidkoek. Genoeg voor meerdere porties/recepten.

  Recept van: anna77

   
  1 beoordeling
   
  1dag3uur

  Een koekhuis is geweldig leuk om te maken, zeker voor Sinterklaas. Een koekhuis wordt veel gemaakt in Amerika, en dan met kerst. Amerikanen gebruiken gingerbread voor hun koekhuizen, hier heb ik gebruik gemaakt van speculaas voor het echte Sinterklaas-gevoel. Naast de koek voor de muren en daken zijn er nog twee ingrediënten onontbeerlijk voor het maken van een koekhuis: royal icing (eiwitglazuur) om het huis mee in elkaar te zetten en snoepjes om te versieren natuurlijk!

  Recept van: Jozien

   
  Geen beoordelingen
   
  1uur50min

  Een “Heerlijk Avondje” kan niet zonder, maar gevulde speculaas is natuurlijk altijd lekker bij de koffie.

  Recept van: marielle

   
  1 beoordeling
   
  1min

  Meng de kruiden voor de feestdagen en bewaar ze op een droge, donkere plek.

  Recept van: marielle

  1 / 2

  Vergelijkbare receptencollecties