Recepten voor wafels (35)

Recepten voor Belgische wafels, wafels gemaakt met yoghurt, amandelen of bananen, wafels met stroop, dunne wafels, allemaal gebakken met een speciaal wafelijzer.

Probeer deze recepten

 
3 beoordelingen
 
35min

Belgische wafels zijn zachte en smakelijke wafels gemaakt met gist. Serveer met boter, room, vers fruit, jam, honing of stroop.

Recept van: Bobbi Jo

 
2 beoordelingen
 
10uur30min

Een feestelijke en bijzondere laagjestaart gemaakt met wafels en een romige vulling. Het vergt wat tijd om te maken, maar het resultaat is banketbakker-waardig! Bekijk ook de video van dit recept.

Recept van: Nataliya

 
11 beoordelingen
 
45min

Een traditie in Drenthe en Groningen is het bakken van kniepertjes (of ook wel knijpertjes) op oudejaarsdag. Deze heerlijke zoete, dunne wafeltjes geven het oude jaar weer, terwijl met nieuwjaar juist een opgerolde variant van dit recept wordt gemaakt, de nieuwjaarsrolletjes, vaak gevuld met room. Maar deze koekjes zijn natuurlijk op elk moment van het jaar lekker! Maak het deeg het liefst een dag vantevoren.

Recept van: Nanda

 
11 beoordelingen
 
1uur40min

Een waterdicht wafel recept dat zacht en krokant tegelijk is. De mogelijkheden zijn eindeloos - serveer met jam en boter voor een eenvoudige traktatie bij het ontbijt, of met slagroom of ijs en fruit voor een heerlijk dessert.

Recept van: Beran

 
6 beoordelingen
 
1uur20min

Deze wafels zijn lekker mals en zoet en vol van smaak. Op verjaardagen is dit echt mijn succesrecept. De wafels vliegen van tafel want zo lekker zijn ze, je kunt ze ook met wat vers fruit en slagroom en of ijs serveren.

Recept van: steenselserik

Vergelijkbare receptencollecties

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart