Pakistaanse recepten

    Hier vind je heerlijke recepten uit Pakistan om zelf pakistaans te koken, zoals kheer, kip jalfrezi, biryani,chutney's en meer Pakistaanse recepten.

    10 recepten

    Filter

    Hoofdingrediënten

    Wereldkeuken

     
    2 beoordelingen
     
    2uur30min

    Deze heerlijke Pakistaans/Indiase rijstschotel wordt vaak geserveerd tijdens bijzondere gelegenheden zoals de Ramadan, bruiloften of feesten. Het heeft een lange bereidingstijd maar al het werk ik zeker de moeite waard.

    Recept van: Nazia

     
    2 beoordelingen
     
    1uur15min

    Dit is een Pakistaans recept voor een pittige curry. Mijn moeder had dit gerecht gemaakt en ik vond het erg lekker. Je moet het echt een keer proberen. Je kunt er het beste basmatirijst, chapatti of naan bij serveren.

    Recept van: Alia Tasleem

     
    1 beoordeling
     
    9uur

    In Saoedi-Arabië woonden we in een hechte, multiculturele gemeenschap. Onze Pakistaanse buren werden een soort familie ver van huis. Kokub, de buurvrouw, maakte deze ongelooflijk lekkere mangochutney zelf. Een paar jaar geleden vroeg ze me daarbij te helpen. Natuurlijk gebruikte ze geen recept, maar de volgende keer nam ik mijn weegschaal mee, zodat ik haar magische recept zelf kon maken. Een ongelooflijke ervaring!

    Recept van: PREGOCOOK

     
    1 beoordeling
     
    35min

    Als mijn moeder deze Pakistaanse schotel maakt, is alles altijd helemaal op. Ze gebruikt niet teveel kruiden, waardaar haar gerechten aromatisch zijn, maar niet zwaar op de maag liggen. Wij eten dit meestal met warme roti, raita en fijngesneden ui met een scheutje citroensap.

    Recept van: Asma

     
    1 beoordeling
     
    1uur

    Deze licht pikante, aromatische Pakistaanse schotel met kip en aardappels is heerlijk met rijst of naanbrood.

    Recept van: Fatma Athar

     
    Geen beoordelingen
     
    30min

    Zacht gekookte kikkererwten gestoofd met tomaten, citroensap en ui in een blend van geroosterd komijnzaad en chilipoeder. Een heerlijk gerecht dat vaak wordt tijdens iftar wordt gegeten, de avondmaaltijd van de ramadan.

    Recept van: Komal

     
    2 beoordelingen
     
    20min

    Dit vegetarische Pakistaanse gerecht bestaat uit courgette gestoofd met ui, tomaat en yoghurt in een aromatisch kruidenmengsel. Traditioneel wordt het gerecht geserveerd met chapati (een soort Aziatische roti), maar gekookte rijst kan ook.

    Recept van: HINAABSAR

     
    Geen beoordelingen
     
    55min

    Een pikant, Pakistaans en vegetarisch bijgerecht met een heerlijke geur en smaak door een melange van garam masala, kurkuma en paprikapoeder.

    Recept van: KITTYROCKA

     
    Geen beoordelingen
     
    2uur10min

    Deze populaire Pakistaanse rijstpudding wordt op smaak gebracht met kardamom en rozenwater. Warm of koud serveren.

    Recept van: SRECIPE

     
    Geen beoordelingen
     
    45min

    In deze heerlijke curry uit Baltistan (een gebied in Pakistan) wordt de pittige smaak in evenwicht gehouden door kokosmelk. Verse mango maakt het kleurrijk en zoet, maar levert ook waardevolle vitaminen. Serveer er warm naanbrood en uw favoriete Indiase chutney bij.

    Recept van: Lidy Nooij

    1 / 1

    Vergelijkbare receptencollecties

    China
    China   (110)
    India
    India   (237)
    Japan
    Japan   (63)

    Favoriete videorecepten

    • Cheesecake in een potje Cheesecake in een potje
    • Basisrecept voor gevulde eieren Basisrecept voor gevulde eieren
    • Franse makronen (macarons) Franse makronen (macarons)
    • Stroopwafels Stroopwafels
    • Regenboog cupcakes Regenboog cupcakes