Pakistaanse recepten

Hier vind je heerlijke recepten uit Pakistan om zelf pakistaans te koken, zoals kheer, kip jalfrezi, biryani,chutney's en meer Pakistaanse recepten.

10 recepten

Filter

Hoofdingrediënten

Wereldkeuken

 
2 beoordelingen
 
2uur30min

Deze heerlijke Pakistaans/Indiase rijstschotel wordt vaak geserveerd tijdens bijzondere gelegenheden zoals de Ramadan, bruiloften of feesten. Het heeft een lange bereidingstijd maar al het werk ik zeker de moeite waard.

Recept van: Nazia

 
2 beoordelingen
 
1uur15min

Dit is een Pakistaans recept voor een pittige curry. Mijn moeder had dit gerecht gemaakt en ik vond het erg lekker. Je moet het echt een keer proberen. Je kunt er het beste basmatirijst, chapatti of naan bij serveren.

Recept van: Alia Tasleem

 
1 beoordeling
 
9uur

In Saoedi-Arabië woonden we in een hechte, multiculturele gemeenschap. Onze Pakistaanse buren werden een soort familie ver van huis. Kokub, de buurvrouw, maakte deze ongelooflijk lekkere mangochutney zelf. Een paar jaar geleden vroeg ze me daarbij te helpen. Natuurlijk gebruikte ze geen recept, maar de volgende keer nam ik mijn weegschaal mee, zodat ik haar magische recept zelf kon maken. Een ongelooflijke ervaring!

Recept van: PREGOCOOK

 
1 beoordeling
 
35min

Als mijn moeder deze Pakistaanse schotel maakt, is alles altijd helemaal op. Ze gebruikt niet teveel kruiden, waardaar haar gerechten aromatisch zijn, maar niet zwaar op de maag liggen. Wij eten dit meestal met warme roti, raita en fijngesneden ui met een scheutje citroensap.

Recept van: Asma

 
1 beoordeling
 
1uur

Deze licht pikante, aromatische Pakistaanse schotel met kip en aardappels is heerlijk met rijst of naanbrood.

Recept van: Fatma Athar

 
Geen beoordelingen
 
30min

Zacht gekookte kikkererwten gestoofd met tomaten, citroensap en ui in een blend van geroosterd komijnzaad en chilipoeder. Een heerlijk gerecht dat vaak wordt tijdens iftar wordt gegeten, de avondmaaltijd van de ramadan.

Recept van: Komal

 
2 beoordelingen
 
20min

Dit vegetarische Pakistaanse gerecht bestaat uit courgette gestoofd met ui, tomaat en yoghurt in een aromatisch kruidenmengsel. Traditioneel wordt het gerecht geserveerd met chapati (een soort Aziatische roti), maar gekookte rijst kan ook.

Recept van: HINAABSAR

 
Geen beoordelingen
 
55min

Een pikant, Pakistaans en vegetarisch bijgerecht met een heerlijke geur en smaak door een melange van garam masala, kurkuma en paprikapoeder.

Recept van: KITTYROCKA

 
Geen beoordelingen
 
2uur10min

Deze populaire Pakistaanse rijstpudding wordt op smaak gebracht met kardamom en rozenwater. Warm of koud serveren.

Recept van: SRECIPE

 
Geen beoordelingen
 
45min

In deze heerlijke curry uit Baltistan (een gebied in Pakistan) wordt de pittige smaak in evenwicht gehouden door kokosmelk. Verse mango maakt het kleurrijk en zoet, maar levert ook waardevolle vitaminen. Serveer er warm naanbrood en uw favoriete Indiase chutney bij.

Recept van: Lidy Nooij

1 / 1

Vergelijkbare receptencollecties

China
China   (109)
India
India   (234)
Japan
Japan   (60)

Favorieten van het seizoen

  • Thaise pompoensoep Thaise pompoensoep
  • Apple Crumble Apple Crumble
  • Pasta koken: 7 tips! Pasta koken: 7 tips!
  • Zelf verse pasta maken Zelf verse pasta maken
  • Appeltaart Appeltaart