Zoekresultaten

Kruiden en specerijen x
Braden x

Mijn favoriete tante leerde me dit heerlijk, geurige recept kennen. De afgelopen jaren wijzigde ik het recept een beetje en op deze manier vindt mijn gezin het het lekkerst. Een lekker alternatief voor chili con carne en makkelijk in te vriezen. Probeer het eens met een geroosterde aardappel!

Recept van: JRICE

 
Geen beoordelingen
 
30min

Met aromatische Thaise currypasta maakt u van kip, malse jonge aubergines en courgettes in een handomdraai een exotische maaltijd. Serveer de curry met romige kokosrijst: een topcombinatie.

Recept van: Lidy Nooij

Dit gerecht van rundvlees heeft een unieke smaak. Door te variëren met de hoeveelheid suiker en chilipepertjes kun je veel verschillende smaakeffecten creëren. Serveren met rijst.

Recept van: Trevor Hobson

 
Geen beoordelingen
 
1uur40min

Konijnenvlees is vetarm, heeft een verfijnde smaak en is een klassiek ingrediënt in dit Toscaanse gerecht, hoewel ook vaak wilde haas wordt gebruikt. Pappardelle zijn de meest geschikte pasta. Serveren met een radicchiosalade of gemengde salade met kruiden, komkommer, courgette en groene paprika voor meer groenten.

Recept van: Lidy Nooij

 
Geen beoordelingen
 
2uur20min

Stoofvlees is altijd lekker als het buiten koud is. Het is bovendien makkelijk te bereiden. Zuurvlees ("zoervleisj") is een traditioneel Limburgs recept, waarbij het vlees gemarineerd wordt in azijn. Daar is natuurlijk ook de naam van afgeleid. Door de saus te binden met appelstroop en onbijtkoek wordt deze zoet en vol van smaak.

Recept van:HV

 
Geen beoordelingen
 
1uur40min

Heerlijk mals geroosterd jong eendenvlees gecombineerd met een stevige gehaktvulling en fris gekruide clementines. Mooi goudbruin geroosterd zet u hiermee een prachtige schotel op tafel.

Recept van:Olav

 
Geen beoordelingen
 
1uur40min

Deze langzaam gegaarde kip met kweepeer en saffraan is makkelijk te maken. De karakteristieke smaak is vooral te danken aan de kweeperen. Het zijn heerlijke aromatische vruchten die helaas moeilijk te vinden zijn. Gelukkig zijn ze de laatste jaren steeds vaker te vinden op boerenmarktjes en bij de beter gesorteerde groenteboer. Mijn advies: koop er veel van als je ze tegenkomt en maak ze in als jam of gelei. Deze kan lang bewaard worden en is uitstekend geschikt voor recepten zoals deze.

Recept van:HV

 
45min

Een pittig, van oorsprong Surinaams gerecht met kip, kouseband en pindakaas. Ik gebruik altijd Faja Lobi (Surinaamse pindakaas) van het merk Kaitak.

Recept van:HenrietteIM

 
Geen beoordelingen
 
30min

Deze balletjes zijn pittig gekruid en lekker voor bij het avondeten, maar ook voor bij de borrel. Daarbij is het prijstechnisch een gunstig hapje.

Recept van:AG

 
Geen beoordelingen
 
1uur

Asperges gecombineerd met kalfsvlees: een heerlijke combinatie

Recept van:OotKwisien

1 / 4

Favorieten van het seizoen

  • Ideeën voor de Paasbrunch Ideeën voor de Paasbrunch
  • Chocolade Paasei maken Chocolade Paasei maken
  • Paaseieren verven op natuurlijke wijze Paaseieren verven op natuurlijke wijze
  • Paashaascake Paashaascake
  • Eieren koken Eieren koken